Open Water Diver

Duiken is niet moeilijk!

Als 1*-duiker word je opgeleid om zelfstandig met minimaal een gelijkgebrevetteerde duiken te kunnen maken tot een diepte van 20 meter. Je doet dat onder gelijke of lichtere omstandigheden dan waarin je bent opgeleid en je blijft te allen tijde binnen de nultijden. Je duikt niet in getijdenwater.
De Nederlandse Onderwatersportbond (NOB) heeft ervoor gekozen een medische keuring van geschiktheid voor de duiksport verplicht te stellen. In de aanloop naar het 1*-duikbrevet kun je met een eigen medische verklaring en vrijwaring volstaan tot aan de eerste duik in het buitenwater.

Om deel te nemen aan de  opleiding tot 1*-duiker moet je:
– lid zijn van de NOB;
– minimaal 16 jaar zijn.
– beschikken over een geldige medische goedkeuring voor het beoefenen van de duiksport.

Voordat je het 1*-duikbrevet kunt aanvragen, moet je binnen de HSD minimaal 10 oefenduiken hebben gemaakt. De duiken die je maakt in het kader van je opleiding tellen hiervoor mee.

De 1*-duiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Open Water Diver. Dit is een internationaal bekende benaming, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat je als 1*-duiker in de opleiding hebt geleerd. Je kunt je verder in de duiksport verdiepen door het volgen van de 2*-duikopleiding óf door het volgen van specialisaties.

De 1*-duiker kan zich verder in de duiksport verdiepen door het volgen van de 2*-duikopleiding óf door het volgen van specialisaties:

  • Droogpakduiken
  • Nitrox basis
  • Onderwaterbiologie
  • Onderwaterfotografie
  • Redden
  • Volgelaatsmasker-introductie

You cannot copy content of this page